Houtblokken

KWALITEIT

Het bedrijf

RIKA, een traditioneel bedrijf met visie.
Sinds begin jaren 50 is de firma RIKA werkzaam in de sector van metaalbewerking en de houtkachels. Vandaag behoort dit Oostenrijkse bedrijf tot de vooraanstaande aanbieders van kwalitatief hoogwaardige pellet- en houtkachels.

Filosofie

RIKA staat voor kwaliteit, innovatie en design. Dit wordt weerspiegeld in de continu verdere ontwikkeling en verbetering van haar kachels.

Het is onderdeel van de bedrijfsfilosofie: niet op de lauweren rusten maar continu werken aan de verdere ontwikkeling/verbetering van de kachels. Alleen dan kan de hoogste klantentevredenheid bereikt worden!

Zo bent u zeker, als je voor RIKA kiest, dat u vandaag reeds verwarmt met de know-how van morgen.

Met een Rika-houtkachel: gezelligheid gegarandeerd en tegelijk kosten bespaard.

Pionier

Wat de ontwikkeling van de kacheltechnologie betreft, bekleedt Rika tot op vandaag de rol van pionier in Europa.

RIKA zet internationale maatstaven. De beste know-how, een tijdloos design en continu verdere technische ontwikkeling garanderen kachels met de hoogste kwaliteit.

Enkele voorbeelden van hun pionierwerk:

 • ruimtelucht-onafhankelijke kachels: Impera, Imposa, Eco, Tura, Fox II, Scena en Jazz van RIKA, waren de eerste kachels welke volledig ruimtelucht-onafhankelijk konden worden aangesloten. Een must voor laag energie- en passiefwoningen.
 • het gepatenteerde ruitspoelingssysteem dat zorgt voor een herverbranding (hoger rendement) en een veel properdere kachelruit.
 • Rikatronic3: het automatische luchtverdeelsysteem van Rika.
 • Rika heeft ook als eerste een vol automatische combikachel (INDUO) op de markt gebracht voor het verbranden van zowel hout als pellets.

Garantie

Garantie

De kachels hebben 2 jaar garantie op de elektrische onderdelen en 5 jaar op het kachellichaam.
Verbrandingstechniek

Verbrandingstechniek

De Rika kachels gebruiken secundaire voorverwarmde verbrandingslucht. Dit wil zeggen dat er in de kachel een herverbranding wordt gecreëerd waardoor er een hoger rendement wordt verkregen en een zuiverdere verbranding tot stand komt. Hierdoor ontstaan er reinere rookgassen die tegelijk niet de kans krijgen om tegen de ruit aan te slaan zodat deze veel langer proper blijft.
Rikatronic3

Dankzij het 3 systeem geniet u een optimaal comfort. U dient niet langer zelf de luchtregeling te sturen. De kachel doet dit automatisch voor u en zal dit beter doen dan welke stoker ook. Hij geeft hiernaast ook nog eens aan wat het ideale moment is om bij te vullen.

Dit zorgt ervoor dat de kachel een hoger rendement haalt en efficiënter stookt dan al zijn concurrenten, zelfs bij wisselende omstandigheden (schouwtrek, houtkwaliteit en afmetingen). Dit komt doordat er steeds een optimale verhouding zal worden gecreëerd tussen brandstof (hout) en zuurstof wat kan resulteren in een daling van het houtverbruik tot -50% en een daling van de emissies tot 90%.

Materialen

Dankzij de gebruikte hoogwaardige materialen en steeds verder innoverende technieken, zoals de Rika Powerstone + de vuurkamer uit chamottesteen en gietijzer, staat de Rika houtkachel garant voor efficient, lang en veel stookplezier. Alle RIKA modellen worden dan ook getest volgens de Oostenrijkse richtlijn BVG 15a, één van de strengste normen van Europa.

Powerstone

Massakachel

Dankzij de grote hoeveelheid natuursteen en powerstone die worden gebruikt bij een aantal modellen (Impera), kunnen die tot 24u verwarming bieden. Een steen met 2x meer opslagcapaciteit dan andere natuursteensoorten.

Bediening

Houtkachel bediening

Indien u opteert voor een handmatige bediening zal u ongetwijfeld versteld staan van het gebruiksgemak van de Rika modellen. Zo bedient u de kachels bovenaan waardoor u zich niet in bochten moet wringen om ze te bedienen.

Conclusie

Rika kachels blinken uit door hun kwalitatieve materialen, innovatieve technieken in een aantrekkelijk jasje. De Rika houtkachels halen ook het hoogste rendement (85-91%) (volgens de Oostenrijkse norm) in die markt.


Prijs

De Rika houtkachels staan bekend om hun zeer mooie prijs/kwaliteitsverhouding. De prijzen van Rika houtkachels situeren zich tussen 1.300 € en 5.000 € (excl. BTW).

Afhankelijk van de situatie dient er bijkomend rekening te worden gehouden met de benodigde schouwstukken en een plaatsingskost. Vraag hier uw gratis offerte.

Prijslijst Rika houtkachels


Spartherm Modellen

Kwaliteit

Het bedrijf Spartherm

Als u de bijzondere warmte van een kachel of haard wilt beleven, is de keuze voor Spartherm meer dan terecht. Een bedrijf dat er continu aan werkt om dit statement waar te maken – dag in dag uit.

De bijzonder hoogwaardige kwaliteit van hun producten vormt de basis van deze waarden. Als familiebedrijf staan zij garant voor de hoogste kwaliteit en een modern design.

Als klant kunt u rekenen op de vurige inzet van Spartherm. Spartherm staat voor kwaliteit, innovatie en design. Dit wordt weerspiegeld in de continu verdere ontwikkeling en in hun assortiment.

Design

Design, techniek en innovatie. De Spartherm kachels overtuigen niet alleen door de beste techniek, maar blinken uit door hun uitmuntend design.

Design gaat bij Spartherm hand in hand met het functionele. Het ruime gamma laat toe je keuze af te stemmen op jouw interieur: van zakelijk tot extravagant, van klassiek tot modern. Elke kachel heeft op zijn beurt ook nog eens verschillende uitvoeringen. (van speksteen, zandsteen, tot verscheidene keramiekkleuren.)

Materialen

Sparthermhaarden zijn een toonbeeld van Duitse topkwaliteit. Alle modellen worden dan ook getest volgens de zeer strenge Duitse richtlijnen, één van de strengste normen van Europa.

Dankzij de gebruikte hoogwaardige materialen en steeds verder innoverende technieken, zoals de vuurkamer uit chamottesteen en gietijzer, staan de Spartherm Kachels garant voor efficiënt, lang en veel stookplezier. Ware schoonheid gecombineerd met hoge prestaties

Sla uw warmte op en geniet nog vele uren later van uw geproduceerde kachelwarmte dankzij de opslagelementen van Spartherm. Er bestaan 2 opslagsystemen.

 • Water: doordat de kachel uitgerust wordt met een warmtewisselaar waardoor water stroomt zal deze de kachelwarmte opnemen. Deze warmte zal worden getransporteerd naar een buffervat.
 • Massa : de warme rookgassen zullen door de opslagmassa wervelen, deze zullen op hun beurt de warmte opnemen en op langdurige (tot 10u) en gelijkmatige manier hun stralingswarmte afgeven.

Verbrandingstechniek

De Sparthermkachels gebruiken secundaire voorverwarmde verbrandingslucht. Dit wil zeggen dat er in de kachel een herverbranding wordt gecreëerd waardoor er een hoger rendement zal worden verkregen en een zuiverdere verbranding tot stand komt. Dit zal ervoor zorgen dat u een lager houtverbruik zal kennen. Hierdoor ontstaan er ook reinere rookgassen die tegelijk niet de kans krijgen om tegen de ruit aan te slaan zodat deze veel langer proper blijft.

Garantie

Op de Spartherm haarden kunt u tot 5 jaar garantie verkrijgen. (drucare)

Prijs

De Spartherm houtkachels staan bekend om hun zeer mooie prijs/kwaliteitsverhouding.
De prijzen situeren zich tussen 2.000 € en 4.500 € (excl. BTW en plaatsing).

Afhankelijk van de situatie dient er bijkomend rekening te worden gehouden met de benodigde schouw- stukken en een plaatsingskost.

Vraag hier uw gratis offerte.


Dik Geurts

Modellen

Download Dik Geurts Modellen Brochure Dik Geurts

Kwaliteit

Design

De referentie in maatwerk, design en vakmanschap.
De Dik Geurts kachels onderscheiden zich in hun design en gebruiksvriendelijkheid.

De bijzonder hoogwaardige kwaliteit van hun producten vormt de basis van deze waarden. Als familiebedrijf staan zij garant voor de hoogste kwaliteit en een modern design.

Als klant kunt u rekenen op de vurige inzet van Dik Geurts. Dik Geurts staat voor kwaliteit, innovatie en design. Dit wordt weerspiegeld in de continu verdere ontwikkeling en in hun assortiment.

Verbrandingstechniek

Dik Geurts kachels behalen een uitstekend rendement en een uiterst schone verbranding door hun secundaire luchttoevoer techniek.

Garantie

Dik Geurts biedt een garantie van 2 jaar op het volledig toestel

Prijs

De Dik Geurts prijzen situeren zich tussen 1.000 € en 3.000 € (excl. BTW en plaatsing).
Afhankelijk van de situatie dient er bijkomend rekening te worden gehouden met de benodigde schouw- stukken en een plaatsingskost.

Vraag hier uw gratis offerte.

Download Dik Geurts Prijslijst Prijslijst Dik Geurts houtkachels


Bos

ECONOMISCH

Verwarmen met hout is veel goedkoper dan stoken op gas of stookolie. In vergelijking met gas stook je ca. 30% goedkoper en in verhouding tot stookolie is dit al snel 40% tot zelfs 50%. Indien u gratis of goedkoop aan hout geraakt, zal uw investering nog sneller terugverdiend zijn.

Hout is hernieuwbaar en zolang de zon schijnt en er bomen groeien zal houtverbranding mogelijk zijn. Brandhout is meestal afkomstig uit eigen land.
Zo ben jij voor je energietoevoer niet afhankelijk van beperkte voorraden stookolie of gas binnen of buiten Europa. Door het gebruik van brandhout stimuleer je de economie en tewerkstelling in eigen streek.

De verwachte prijsstijgingen van de fossiele brandstoffen liggen dan ook veel hoger dan de verwachte prijsstijging van brandhout.


Houtkachels ecologisch

ECOLOGISCH

Hout is als brandstof een makkelijk verkrijgbaar en een milieuvriendelijk alternatief voor de conventionele fossiele brandstoffen.

 • Hout is CO2 neutraal
 • De as zit vol met mineralen en is bijgevolg een zeer goede meststof
 • Proper & geurvrij
 • Hernieuwbare brandstof
 • Geen productie van schadelijke gassen
Emissiewaarden

In de bedrijfsfilosofie van RIKA neemt het onderwerp "milieu" een belangrijke plaats in. Zo worden internationale richtlijnen betreffende emissiewaarden en rendementen niet alleen vervuld, maar telkens weer overtroffen. Verschillende certificeringen, afkomstig van de strengste instanties, onderstrepen deze ecologische ingesteldheid.

Voor 2015 worden de geldende uitstootwaarden vaak zelfs met de helft verlaagd. Tegelijk haalt het rendement hogere waarden dan voorgeschreven. Door het streng naleven van alle eisen behaalde RIKA reeds het zeer strenge Oostenrijkse milieulabel.


Doe het zelf

Het zelf plaatsen van een houtkachel is mogelijk mits de juiste begeleiding. Wij bekijken samen wat u zelf kan doen en waar wij u kunnen ondersteunen. Het opstarten gebeurt steeds door ons zodat u, als eindklant, de onvoorwaardelijke garantie geniet op een perfect werkende houtkachel.


Onderhoud

Alles begint bij een kachel met een zo zuiver mogelijke brandstof en een optimale verbranding. Dit wil zeggen dat het brandhout:

 • minstens 2 jaar werd gedroogd op een goed verluchte en droge plaats (max. 20% vochtigheid).
 • zuiver en onbehandeld is (geen geverfd hout of mdf).

Indien deze richtlijnen in acht worden genomen, kan 1 jaarlijks onderhoud van het rookgaskanaal volstaan. Vraag een gratis offerte.


REALISATIES