Installatie zonnepanelen

"Een milieuvriendelijke, duurzame en efficiënte investering die zichzelf terugbetaalt."

ECONOMISCH

Elektriciteit wordt de komende jaren fors duurder. Dat blijkt uit een studie van het Federaal Planbureau (FP). Door de noodzakelijke grote investeringen, kan de productiekost tegen 2020 met meer dan 60% stijgen. Het FP becijferde bovendien dat tegen 2030 nog een bijkomende investering van 31 miljard euro nodig zal zijn om de sluiting van de kerncentrales op te vangen, met investeringen in hernieuwbare energie en nieuwe centrales.

België behoort momenteel in Europa reeds tot het duurste land op vlak van energieprijzen. Bijkomend heeft men dan nog beslist om de gratis stroom van 100kwh per gezinslid stop te zetten.

Voldoende redenen dus om te kiezen voor zonnepanelen:

 • hebben een lange levensduur (minimaal 25 jaar).
 • kunnen u onafhankelijk maken van de schommelende energieprijzen.
 • verdienen zichzelf op korte termijn terug (op 6 à 8 jaar).
 • die een gunstig effect heeft op het E-peil van uw woning.

ECOLOGISCH

Verminder uw ecologische voetafdruk met zonnepanelen. Energie geproduceerd door de zon is immers gratis en milieuvriendelijk. Energiebronnen, zoals fossiele brandstoffen, raken steeds meer uitgeput en zorgen bovendien voor een toenemende vervuiling. De energie uit de zon die tijdens 20 minuten op het aardoppervlak straalt, is meer dan het wereld-energieverbruik tijdens een volledig jaar. Kiezen voor zonne-energie is dan ook kiezen voor een milieuvriendelijke, betrouwbare en onuitputtelijke energiebron.


WERKINGZonnepanelen

Zonnepanelen gaan bij lichtinval een gelijkstroom opwekken. Deze opgewekte stroom wordt via de solarkabel naar de omvormer geleid.

Energie & Warmtetechniek kiest voor REC –zonnepanelen omdat zij het meest optimale rendement halen en uitblinken in kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.

"REC group" is één van de weinige fabrikanten welke het productieproces van ruwe grondstof tot eindproduct beheerst met vestigingen in Zweden, Noorwegen, Singapore en USA.

Voor de montage van de zonnepanelen opteert Energie & Warmtetechniek voor de systemen van Schletter, roestvrijstalen kwaliteitsproducten van Duitse makelij met een oplossing voor elk daktype.

Omvormer

"Het kloppend hart van uw pv-installatie. "

De door zonnepanelen opgewekte gelijkstroom wordt naar de omvormer geleid en omgezet in bruikbare wisselstroom.

Als omvormer selecteerden wij het Duitse topmerk SMA, wereldwijd markleider in dit segment, met het hoogste rendement en reeds meer dan 35 jaar koploper op vlak van innovatieve solar-technologie.

SMA voordelen:

 • Hoogste rendement (tot 98%)
 • Optitrac technologie
 • Multistring technologie
 • Opticool systeem
 • Individuele MPP regeling
 • Weerbestendige, stofvrije en roestvrije behuizing
 • Geïntegreerde ESS ( Electronic Solar Switch)
 • Overzichtelijk LCD-scherm
 • Bluetooth of radiogestuurde technologie (voor realtime monitoring)
 • Uitgebreid gamma (voor elk vermogen)
 • Betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en efficiënt
 • Ingebouwde energieopslag mogelijk

Digitale KWh-teller

De hoeveelheid opgewekte stroom zal via een digitale KWh-teller worden geregistreerd en onmiddellijk verbruikt kunnen worden. Wanneer de pv-installatie meer opwekt dan direct nodig/verbruikt, zal het surplus naar het elektriciteitsnet (net-gekoppeld systeem) worden gestuurd . Hierdoor zal de bestaande KWh-meter (dag- en/of nachtteller) terug draaien. Dit houdt in dat u gaat besparen op uw elektriciteitsfactuur.

In tegenstelling hiermee zal het autonome systeem het teveel aan energie opslaan in een batterijsysteem waarop men dan later kan terug vallen (bv bij stroompanne).


GARANTIE

Op onze zonnepalen bieden wij u 25 jaar vermogensgarantie inhoudend een vermogensopbrengst van:

 • minimaal 90 % gedurende eerste 10 jaar
 • minstens 80% over een periode van 25 jaar

Met een berekende achteruitgang van 0.7%/jaar zal u steeds ver boven de opgegeven waarden blijven.

Bovendien geniet u ook nog van een productgarantie voor de zonnepanelen van 12 jaar.

Voor de SMA-omvormer geldt een garantie van minimum 5 jaar die kan worden verhoogd tot 20 jaar.

U bent met andere woorden vele jaren gerust wat opbrengst en duurzaamheid van uw installatie betreft.


KWALITEIT

Wij opteerden voor die producten en merken met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en die reeds jarenlang hun duurzaamheid bewijzen. Voor zonnepanelen kozen we voor REC Solar. Opgestart in Noorwegen en Zweden met momenteel vestigingen in USA, Singapore, Zweden en Noorwegen. Zij bezitten een eigen productiefabriek van silicium (één van de 3 ter wereld) wat de beste kwaliteitsgarantie biedt. REC heeft dan ook alle belangrijke Europese certificaten voor zonne- energie toegekend gekregen.

Door innovatieve technieken zoals de "anti-reflective edging" glasplaat zijn ze reeds meermaals verkozen tot primus op vlak van prijs/kwaliteitsverhouding. Energie & Warmtetechniek werkt uitsluitend met Europese topmerken. Met een productgarantie van 12 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar bent u dan ook voor vele jaren gerust.


PRIJS

Het wereldwijde succes, een doorgedreven automatisatie en verbeterde productieprocessen hebben ervoor gezorgd dat de prijs van zonnepanelen zeer sterk is gedaald . Zo zal een gemiddelde installatie reeds de uwe zijn voor een bedrag tussen de 4000€ en de 7000€.

Voor een vrijblijvende berekening komen wij graag bij u langs. Gratis offerte

Rekenvoorbeeld (indicatief):

Spaar- of investeringsbedrag Investeringswijze Looptijd Uw winst
5.500 € Spaarrekening met rentevoet van
bijvoorbeeld 1 % (gekapitaliseerd 1)
25 jaar 7.053 - 5.500 =
1.553 €
5.500 € Zonnepanelen 25 jaar 28.881(2) - 5.500 =
23.311 €
1Jaarlijkse rente wordt niet uitgekeerd maar bij kapitaal gevoegd zodat ook rente op rente wordt verkregen = cumulatieve rente
2Rekening houdend met een rendementsverlies van 0,5 %/jaar, een netvergoeding van 213 €/jaar, een energieprijsstijging van 5 %/jaar en een KWh-kost van 0,23 €/KWh

Uw eigen spaargeld aanspreken of een lening vragen? Spreek hierover met uw bankier.


SUBSIDIE

Omwille van de fors gedaalde prijs van zonnepanelen en de investering hierin nog steeds zeer rendabel is, worden er geen subsidies meer toegekend. Indien echter het rendement ervan zou dalen (omwille van bv. een te lage energieprijs), zal het Vlaams Energie Agentschap bepalen of subsidies opnieuw moeten worden toegekend om het minimum rendement te halen.

Je hebt derhalve de zekerheid dat uw installatie te allen tijde rendabel blijft. Met andere woorden zelfs zonder subsidies blijft investeren in zonne-energie een meer dan rendabele en interessante oplossing.


TOTAALOPLOSSINGEN

Carport met geïntegreerde zonnepanelen

Kiezen voor een multifunctionele carport van Mecofab. Onze carports getuigen van een hedendaags ontwerp en kunnen perfect worden geïntegreerd in uw omgeving.

Totale dak-oplossing met geïntegreerde zonnepanelen.

Indien u toe bent aan het vernieuwen van uw dak is de geïntegreerde oplossing van Mecospan misschien de ideale oplossing. Een totale dak-oplossing met geïntegreerde zonnepanelen.

Het is een op maat gemaakte oplossing waarbij zowel onderdak, isolatie (R-waarde 3.85), dak, als panelen zijn geïntegreerd. Door de unieke bevestigingsmethode heeft het dak een uniform uitzicht en zijn de panelen bijna niet te onderscheiden. Ideaal voor nieuwbouw en renovatie.

Laadpalen

Rijd jij reeds elektrisch of ziet u het als een toekomstgerichte investering. Kies dan nu voor de elektrische laadpalen van Mecofab. Een aluminium behuizing met een RAL kleur naar keuze. Opgebouwd uit hoogwaardige componenten dewelke een lange levensduur garanderen en "toekomstproof" zijn.


DOE-HET-ZELF

Wil u ook zelf de handen uit de mouwen steken dan is dat zeker mogelijk. In overleg maken we een offerte op maat. Opstarten en testen gebeurt steeds door ons teneinde u een veilige en goed werkende installatie te kunnen garanderen waarvan u dan nog jaren de vruchten kan plukken.


Realisaties


ONDERHOUD

Zonnepanelen zijn zo goed als onderhoudsvrij. Het reinigen ervan zal in de meeste gevallen slechts een minieme meerwaarde betekenen. Enkel in een zeer verontreinigende omgeving of als hellingshoek beperkt is, kan het zinvol zijn. Bij een lichte vervuiling zal neerslag ervoor zorgen dat de zonnepanelen automatisch en gratis worden gereinigd mede dank zij hun glad oppervlak en hellingshoek.


FAQ

In de meeste gevallen kan de installatie in beperkte mate worden vergroot. Alles hangt echter af van de gekozen omvormer en het maximum vermogen dat deze toelaat.